Toni Kataja, perheenisä ja yrittäjä.

Perheeseeni kuuluu vaimo, kaksi tytärtä, kaksi kissaa ja koira. Lapsuuden perheeseeni äiti, isä, ja kaksi pikkuveljeä, sekä tänä päivänä myös heidän kaikkien kumppaninsa, sekä yksi veljenpoika.

Perhe on, on ollut, ja tulee aina olemaan, minulle vahvasti numero yksi. Aika perheen kanssa on minulle elämän tärkeintä aikaa, matkustelu, pienet hetket arjessa, se kaikki on minulle korvaamatonta, tärkeämpää kuin mikään muu, jotain sellaista, josta olen kiitollinen joka ikinen päivä. Perhe on minulle aarre, jota kannan sydämessäni sen tärkeimmällä paikalla, missä ikinä olenkin.

Liikunta on ollut vahvasti osa minua pikkupojasta lähtien. Nuorempana lähellä sydäntä olivat ensin tanssi ja sen jälkeen kamppailulajit. Lopulta omaksi elämäntavaksi ja sitä seuranneeksi kilpalajiksi valikoitui kehonrakennus, jossa kilpailin 17 vuotta. Liikunnallisen elämäntapani innoittamana toimin vuosina 2006-2011 päätyöni ohessa kuntosaliyrittäjänä ja personal trainerina. Mutta niin mukavaa kuin se aika olikin, päätyöni ja yritystoimintani laajentuminen ei antanut minulle mahdollisuutta jatkaa sillä saralla.

Päätyökseni olen työskennellyt koko työurani ihmisten kanssa, ensin lastenhoitajana, sen jälkeen lastentarhanopettajana, ja lopulta vuodesta 2001 yrittäjänä syrjäytymisvaarassa olevien/syrjäytyneiden nuorten parissa, sekä neuropsykiatrisena valmentajana. Ensimmäiset vuodet etenin toiminimellä, kunnes vuonna 2005 perustimme kahden muun osakkaan kanssa nykyisen yrityksemme Metodi osk:n, joka tuottaa erilaisia psykologi- ja sosiaalialan palveluita.

Ihmismieli on kiehtonut minua aina, sen haasteet ja mahdollisuudet. Ne ovat kiinnostaneet minua niin kilpaurheilijana, ihmisenä, kuin sosiaalialan ammattilaisena. Aikaisempien ammatillisten opintojen, omaehtoisen selvittelyn, keskustelujen, tutkimisen, sekä eletyn elämän jatkoksi, valmistuin vuonna 2018 psyykkisen valmentajan koulutusohjelmasta. Koulutus antoi minulle juuri sitä, mitä lähdin sieltä hakemaan, eli lisää ymmärrystä ja ammatillista teoriatietoa tukemaan kaikkea sitä, jonka olin jo matkani aikana löytänyt ja kokenut.

Pin It on Pinterest

Share This